آب شور, آب شیرین, آکواریوم ها, نگهداری و درمان

باکتری مفید آکواریوم

باکتری مفید آکواریوم
زمانی که یک آکواریوم تازه راه اندازی میکنید جهت تسریع در تکمیل چرخه ازت آن و جلوگیری از تلفات آبزیان بهتر است محلول خوراک باکتری های مفید آکواریوم آکوالایف به آب اضافه کنید. همچنین پس از هر بار سیفون آکواریوم و تعویض درصدی از آب به دلیل احتمال کاهش درصد باکتری های مفید و جلوگیری از کدر شدن آب و بر هم خوردن سیکل تانک نیز بهتر است باکتری مفید به آب بزنید.حداقل 24 ساعت زمان میبرد که پس از اضافه شدن باکتری،شرایط آب متعادل گردد.
منظور از چرخه ازت بطور خلاصه: ماهیانی که در آکواریوم نگهداری میکنید غذا میخورند ،فضولات از خود دفع میکنند و بدلیل بسته بودن چرخه آب آکواریوم(بر خلاف طبیعت) حجم گاز های مضر و کشنده برای آبزیان مانند نیتریت،نیترات و آمونیاک آب سریع بالا میرود. با قرار دادن مدیاهایی مانند سرامیک در فیلتر خود محل مناسبی برای تشکیل کلونی باکتری های مفید ازت خوار تشکیل میشود که این گازهای مضر را از بین می برند، و به تصفیه آب کمک شایانی میکنند

باکتری مفید آکواریوم چیست؟

با شنیدن کلمه باکتری، برخی افراد بلافاصله یاد میکروب می‌افتند. در واقع میکروب های بیماری زا می توانند برای سلامتی بسیار خطرناک باشند. اما انواع باکتری‌های مفیدی هم وجود دارند که می‌توانند برای سلامتی موجودات زنده بسیار سودمند باشند. در حقیقت بدون آنها زندگی بر روی کره زمین امکان‌پذیر نخواهد بود. در ضمن بدون وجود باکتری‌های مفید و خوب در آکواریوم، ماهی‌ها عمر زیادی نخواهند داشت.

 

باکتری ها عنصر اصلی فیلتراسیون بیولوژیکی هستند

همه مخازن برای پرورش ماهی‌های سالم و کمک به حفظ کیفیت آب به یک فیلتر بیولوژیکی خوب نیاز دارند. باکتری‌های مفید بخش کلیدی فیلتراسیون بیولوژیکی آب، برای ماهی‌ها هستند. در مخازن ماهی، دو نوع باکتری ضروری وجود دارد. گونه های Nitrosomonas و گونه های Nitrobacter.
این باکتری‌ها در محیط و سطوح جامد موجود در آکواریوم مانند شن، سنگ‌ها، گیاهان آبزی و تزئینات داخل مخزن زندگی می کنند.
هر دوی این نوع باکتری‌ها بخش مهمی از چرخه نیتروژن هستند. این چرخه‌ای است که انواع زباله های داخل مخزن را تجزیه می کند. زباله های داخل آکواریوم عبارتند از:
  • ضولات ماهی، مدفوع و فلس مرده
  • غذاهای مانده داخل آکواریوم
  • گیاهان مرده یا در حال پوسیدگی
  • ماهی‌های مرده

 پوسیدگی مواد زائد، آمونیاک تولید می‌شود که برای ماهی‌ها بسیار سمی است و می‌تواند منجر به آسیب‌دیدگی باله‌های ماهی‌ها، التهاب آبشش‌ها، تورم چشم‌ها، بی‌اشتهایی یا کم اشتهایی ماهی‌ها، رشد جلبک‌ها و در نهایت مرگ ماهی‌ها شود. حتی وجود مقادیر کمی آمونیاک در آب هم می‌تواند برای ماهی‌ها بسیار خطرناک باشد.
اما باکتری‌های مفید برای ماهی‌ها آمونیاک را به نیتریت تجزیه می کنند. نیتریت ها هم برای ماهی‌ها بسیار سمی هستند، اما انواع دیگر باکتری ها نیتریت ها را به نیترات ها تجزیه می کنند. نیترات برای ماهی آنقدرها سمی نیست. سایر روش های فیلتراسیون هم می‌توانند به حذف نیترات‌ها برای حفظ کیفیت آب در سطوح مناسب برای ماهی‌های سالم کمک کنند.
ممکن است چندین هفته طول بکشد تا تعداد زیادی از باکتری‌های مفید برای ماهی‌ها در یک مخزن تمیز و جدید رشد کنند. پس بهتر است صبور باشید و اجازه دهید باکتری‌ها به طور مناسب رشد کنند. برای تشکیل چرخه نیتروژن عجله نکنید. چون عجله می‌تواند تغییرات سریعی در کیفیت آب ایجاد کند و به ماهی‌ها و مرجان‌های آکواریوم شوک وارد می‌کند. این کار می تواند به آنها آسیب جدی برساند. اما شما با کمی صبر و حوصله می‌توانید تعادل آب سالم با باکتری‌های خوب برای رشد ماهی‌های زیبای خود ایجاد کنید.
البته سطح نیترات اغلب از طریق تعویض منظم آب کنترل می‌شود. پس نباید تنها به خاطر وجود باکتری‌های مفید در آکواریوم، تعویض دوره‌ای آب آکواریوم را فراموش کرد.

 

باکتری های مضر:

Cyanobacteria:

جلبک آبی سبز.که مخفف اسمش BGA هست

 

انواع باکتری های مفید آکواریوم:

نیتروسوموناس :

این دسته از باکتری ها آمونیاک دفعی ماهیان را به نیتریت تبدیل میکنند

نیتروباکترها ( و نیترواسپایرا

این باکتری ها نیتریتی که حاصل از تجزیه ی آمونیاک هست را به نیترات تبدیل میکنن و معمولا داخل فیلتر ها یافت میشوند

 تولید کننده ی نیترات :

باکتری های هوازی هستند که آمونیاک رو به نیتریت و نیتریت رو به نیترات تبدیل میکنند

 مصرف کننده ی نیترات :

باکتری های بی هوازی هستند که با تغذیه از نیترات و مصرف اکسیژن در نهایت گاز نیتروژن تولید میکنند که در آب هایی که اکسیژن کمی دارند یا کلا اکسیژن ندارند فعال هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *