در اعماق آبهای جهان، دنیایی پر رمز و راز نهفته است که مملو از موجودات شگفتانگیز و رنگارنگ است. در میان این ساکنان اعماق، ماهیان جایگاه ویژهای دارند و با تنوع شگفتانگیزشان، اکوسیستمهای آبی را به بوم نقاشی بدیع و تماشایی تبدیل کردهاند.
یکی از دستهبندیهای جالب ماهیان، تمایز آنها بر اساس دمای آب محل زندگیشان است. ماهیان سردابی در آبهای خنک و گوارای با دمای پایینتر از 18 درجه سانتیگراد زندگی میکنند و در مقابل، ماهیان گرمابی در آبهای گرمتر با دمایی بین 20 تا 30 درجه سانتیگراد به سر میبرند.
ماهی گرم آبی و سردآبی:
ایجاد محیط مناسب با توجه به نیاز های دمایی ماهی ها برای افراد تازه وارد می تواند یک معضل دشوار باشد . در حالی که بعد از شناخت نیازمندی های فیزیکی ماهی ، ایجاد دمای مطلوب کار آسانی است .
ماهی گرم آبی :
ماهیانی هستند که در آب هایی با دمای بین 22 تا 32 درجه سانتی گراد شرایط زندگی کرده و برای بقاء به آن نیازمند هستند . برای مثال از این ماهی ها ، می توان به ماهی کپور اشاره کرد . مهمترین نکته در مورد پرورش این نوع ماهی ها ، توجه به دمای آب انهاست . ماهیان گرم آبی برای رشد بهتر و سریعتر و افزایش میزان بهره وری ، به دمای 25 تا 27 درجه سانتی احتیاج دارند که در این دما ماهی بیشترین تغذیه و سریع ترین حالت و شرایط رشد را دارد . به این همین دلیل ، این دما را بهترین دما معرفی شده و اگر دمای آب به بالا تر و پایین تر از این مقدار معین تغییر کند ، تغذیه ماهی ها به درستی انجام نمیشود و به دنبال آن رشد آنها نیز در سطح مطلوبی انجام نمی شود .با رسیدن دما به 7 درجه سانتی گراد ، تغذیه ماهی ها متوقف شده و با کاهش این میزان به 4 درجه سانتی گراد ، ماهی ها به خواب زمستانه فرو می روند . این ماهی ها حتما به بخاری نیازمند هستند
از معروف ترین ماهیان گرم آبی می توان به انواع کپور مثل کپور علف خوار ، آمور ، سرگنده و … اشاره کرد . ماهیان زینتی گرم آبی شامل ماهی هایی مثل گوپی ، بتا و … هستند