آب شیرین, نگهداری و درمان

کود های مهم آکواریوم پلنت

کود های مهم آکواریوم پلنت
انتخاب و استفاده از کود های مهم آکواریوم پلنت در آکواریوم گیاهی برای بسیاری از افراد مبتدی مسئله گیج‌کننده می‌باشد
در هنگام کود های مهم آکواریوم پلنت مناسب برای آکواریوم گیاهی خود، به نکات متعددی باید توجه کنید. اولین مورد جهت رشد مناسب گیاه آکواریومی که باید به آن توجه کرد نور و میزان مواد مغذی موجود در آکواریوم است. اگر فکر می‌کنید گیاهان موجود در تانک شما نیاز به شرایط بهتری برای رشد دارند، پس بهترین زمان است که از کود گیاهی استفاده کنید. البته قبل از افزودن هر مقدار از کود به میزان نور دریافتی گیاهان نیز باید توجه شود. بسته به اکوسیستم آکواریوم‌ها می‌توان از سطوح مختلفی از مکمل‌ها و کود گیاهی مخصوص استفاده کرد
دومین عامل مؤثر در رشد گیاهان آکواریومی شما میزان دی اکسید کربن (CO2) موجود در آب تانک شما می‌باشد. توجه داشته باشید میزان دی اکسید کربن محلول در آب آکواریوم شما بسته به میزان تراکم گیاهی و میزان نور موجود می‌باشد

انواع کود های مهم آکواریوم پلنت:

کود های مهم آکواریوم پلنت

1-نیتروژن:

به‌ طور معمول نیتروژن از منابعی چون آمونیاک، نیترات و نیتریت تأمین می‌شود. این ترکیبات در تمام آکواریوم‌هایی که ماهی دارند به‌اندازه کافی یافت می‌شود. نیتروژن یکی از اولین مواد مغذی است که برای حیات و رشد گیاهان آکواریومی ضروری است. برای تأمین نیتروژن مورد نیاز گیاهان می‌توان از کودهای مایع معروف استفاده کنیم

 

2-فسفر

یکی دیگر از مهم‌ترین درشت مغذی‌های موردنیاز آکواریومی فسفر می‌باشد. فسفر موجود در آب آکواریوم به شکل فسفات PO4 از مدفوع و باقی مانده غذاهای ماهیان بوده که برای آبزیان اثرات مخربی به همراه خواهد داشت و به همین دلیل باید مقدار آن در سطح پایینی در حدود 1 تا 3 ppm نگه‌داشته شود. سطح بالای این ماده در آب موجب رشد جلبک می‌باشد .

3- پتاسیم

سومین درشت مغذی مورد استفاده در آکواریوم گیاهی که معمولاً مقدار آن در آب آکواریوم کمتر از مقدار مورد نیاز گیاهان برای رشد سالم و موفق است پتاسیم است. در هنگام اندازه گیری پتاسیم آب آکواریوم خود توجه داشته باشید سطح ایده آل این ماده چیزی در بازه 20 تا 50 ppm است که البته با افزایش این مقدار تا 100 ppm نیز مشکل خاصی در سلامت آکواریوم شما ایجاد نخواهد شد.

4-منیزیم

در آب شهری به صورت کاتیون منیزیم Mg2+ یافت می‌شود که گیاهان آکواریومی به‌راحتی قادر به جذب آن هستند. منیزیم به‌عنوان هسته مرکزی سازنده کلروفیل و تنها عنصر فلزی موجود در کلروفیل گیاهان می‌باشد و به همین خاطر نیز در رشد، فتوسنتز گیاهان آکواریومی و تولید آنزیم خاص برای جذب دیگر مواد نقش بسزایی را ایفا می‌کند.

 

5-گوگرد

گوگرد و یا همان سولفور (Sulfur) نیز یکی از مهم‌ترین مواد برای رشد گیاهانی که به صورت غرق آبی از آن‌ها در آکواریوم خود استفاده می‌کنید در آب می‌باشد. گوگرد نیز در کنار دیگر عناصر معرفی شده برای تشکیل کلروفیل، فتوسنتز، تنفس، استفاده از فسفر و جذب سایر مواد مغذی در گیاهان ضروری است.

 

 

 

6-کلسیم

گیاهان قابل نگهداری در آب شیرین مانند دیگر گیاهان برای ساخت دیواره‌های سلولی از کتات کلسیم استفاده می‌کنند. در صورتی که آب در دسترس شما خیلی سبک نباشد معمولاً این ماده نیز همانند گوگرد به اندازه کافی در آب وجود دارد و با تعویض منظم مقداری از آب آکواریوم خود می‌توانید مقدار مورد نیاز گیاهان آکواریومی که در حدود 20 تا 30 ppm می‌باشد محیا خواهد شد.

7-آهن

آهن فروس Fe+2 در تولید کلروفیل، تنفس و فتوسنتز گیاهان کاربرد دارد و اولین کودهای مخصوص آکواریوم گیاهی که به‌صورت تجاری عرضه شدند، کود آهن بود. در صورت پایین بودن سطح آهن در آب آکواریوم گیاهی شما برگ تازه روییده رنگ پریده و زرد می‌شوند با اینکه رگهای مرکزی برگ سبز هستند و کاهش رشد مشهود است.

 

8-مس

کی از سمی‌ترین عناصر در محیط آبی است ولی با این وجود برخی از گیاهان آبی به مقدار خیلی کم از این ریز مغذی برای انجام واکنش‌های آنزیمی (فنول اکسیداز، سوپر اکسید دیسموتاز و آسکوربیک اسید اکسیداز) نیاز دارند.

9-روی

برای متابولیسم کربوهیدرات و تنظیم مقدار رشد گیاه، روی (Zinc) ضروری می‌باشد که مقدار مناسبی از آن در آب لوله کشی و یا کود آکواریوم گیاهی مولتی وجود دارد.

 

10- بور

از جمله ریز مغذی‌هایی است که به صورت اسید بوریک B(OH)3 و یون بورات B(OH)4- توسط گیاهان قابل جذب می‌باشد. غلظت بور در آب دریا نزدیک به 5 میلی‌گرم در لیتر است اما در آب شیرین سطح این ماده باید در حدود 0.1 تا 0.5 میلی‌گرم در لیتر برای رشد گیاهان باشد.
ما به شما توصیه میکنم به صورت روزانه به گیاهان خود کود دهید بنابراین گیاهانتان به میزان مشخصی و به طور منظم مواد مغذی دریافت خواهند کرد. اگر روی بطری میزان مصرف هفتگی نوشته شده است آن را بر هفت تقسیم کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *